Ankara Histeroskopi

    Histeroskopi Ankara, rahimle ilgili olan hastalıkların araştırılması veya tedavi edilmesi amacıyla yapılabilen gelişmiş bir uygulamadır. Rahim, kadın bedenindeki en önemli organlardan biridir. Her ay belli başlı değişimler geçiren bu organ, gebelik durumunda bebek için son derece güvenli bir alan oluşturur. Bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişebilmesine olanak sağlar. Üstlendiği görevler sebebiyle son derece önemli olan rahimde, çeşitli sebeplerden bazı rahatsızlıklar meydana gelebilir.

    Rahim, vücut içerisinde yer aldığı için bu rahatsızlıkları incelemek ve bu rahatsızlıklara yönelik tedaviler gerçekleştirmek kıyasla zordur. Bu tanılama ve tedavi işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için histeroskopi gibi özel uygulamalara başvurulur. Histeroskopi sayesinde rahmin yapısını incelemek, rahimdeki kitleleri tespit etmek, rahimden doku örnekleri almak veya rahimdeki zararlı yapıları almak mümkün hale gelmektedir. Histeroskopi uygulamasının hangi amaçla yapılacağı ve uygulamanın detayları doktor tarafından tamamen kişiye özel olarak planlanmaktadır. Yazımızın devamında ‘’Histeroskopi ameliyatı nasıl yapılır?’’, ‘’Kapalı histeroskopi ameliyatı ne kadar sürer?’’, ‘’Ofis histeroskopi nasıl yapılır?’’, ‘’Histeroskopi çeşitleri nelerdir?’’ ve ‘’Histeroskopi hangi durumlarda yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara histeroskopi uygulaması hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Bülent Berker’le iletişime geçebilirsiniz.

    Histeroskopi Nedir?

    Histeroskopi rahim üzerinde inceleme ve tedavi çalışmaları yürütülmesine imkân sağlayan gelişmiş bir kadın doğum uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde rahmin ve tüplerin yapısını incelemek, bu bölgelerden doku örneği almak ve gerektiğinde histeroskopi ameliyatı kapsamında tedaviler gerçekleştirmek mümkün olmaktadır. Histeroskopi uygulamasının iki türü vardır. Bunlardan ilki ofis histeroskopi, ikinci ise operatif histeroskopidir. Farklı amaçlar doğrultusunda yapılabilen bu operasyon sayesinde hem tanılama hem de tedavi çalışmaları yürütülebilir.

    Histeroskopi Neden Yapılır?

    Histeroskopi şu gibi nedenlerden yapılabilir:

    • Kısırlık nedenleri üzerine araştırmalar yapmak.
    • Tekrarlayan düşüklerin hangi sebepten meydana geldiğini araştırmak.
    • Rahim içi yapışıklıkları tedavi etmek.
    • Âdet düzensizliğinin nedenlerini araştırmak.
    • Elle çıkarılamayan spiralleri çıkarmak.
    • Rahmin ve tüplerin yapılarını incelemek, yapısal bozuklukları tedavi etmek.
    • Rahim perdesini tedavi etmek.
    • Endometrium üzerinde gelişen rahim poliplerini ve miyomları almak.

    Histeroskopi, ofis histeroskopi veya operatif histeroskopi kapsamında bahsi geçen nedenlerden yapılabilir.

    Histeroskopi Çeşitleri Nelerdir?

    Histeroskopi çeşitleri şunlardır:

    Ofis Histeroskopi

    Ofis histeroskopi, tanılama ve araştırma yapma amacıyla gerçekleşen ve genellikle anesteziye ihtiyaç duyulmadan yapılan histeroskopi uygulamasıdır.

     Operatif Histeroskopi (Histeroskopi Ameliyatı)

    Operatif histeroskopi, rahim perdesi, miyom tedavisi ve polip tedavisi gibi uygulamalar kapsamında yapılan cerrahi bir operasyondur. Bu operasyon anestezi ile birlikte yapılır ve genelde histeroskopi ameliyatı olarak bilinir.

    Histeroskopi uygulamasının çeşitleri bu şekilde sıralanabilir.

    Ofis Histeroskopi Neden Yapılır?

    Ofis histeroskopinin temel amacı; rahmin yapısını incelemek, şikâyetlerin nedenlerini araştırmak ve hastalıkları teşhis etmektir. Bu uygulama tedavi amacıyla yapılmaz, yalnızca tanılama için kullanılır.

    Histeroskopi Ameliyatı Neden Yapılır?

    Operatif histeroskopi olarak da bilinen histeroskopi ameliyatı başta; miyom ve polip gibi rahim içi kitlelerin alınması, rahimdeki yapısal bozuklukların tedavi edilmesi ve benzer tedavi amaçları doğrultusunda yapılan operasyondur. Bu operasyon anestezi altında yapılır. Ofis histeroskopi ile birlikte yapılabilmektedir. Böylece tek bir uygulamada hem tanılama hem de tedavi işlemleri gerçekleştirilebilir. Gerektiğinde rahim içinden, ileri incelemelerin yürütülebilmesi için doku örneği alınabilir.

    Histeroskopi Ne Kadar Sürer?

    Ofis histeroskopi 5 ila 10 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanmış olur. Operatif histeroskopinin ise genelde yarım saat içerisinde tamamlanmış olması beklenir.

    Histeroskopi Ne Zaman Yapılmalı?

    Histeroskopi, âdet kanamaları bittikten sonra yapılmalıdır. Histeroskopi uygulaması genelde âdet kanamaları son bulduktan yaklaşık iki ila üç gün sonra yapılmaktadır. Bu süreç, rahmin incelenmesi ve gerekli tedavilerin gerçekleşmesi için en iyi zaman aralığıdır.

    Histeroskopi Nasıl Yapılır?

    Histeroskopi uygulaması steril koşullarda gerçekleşir. Uygulama sırasında hasta, doktor tarafından verilen özel bir pozisyonda uzanıyordur. Hastanın vajinal duvarları, spekulum adı verilen metal bir araç yardımı ile aralanır. Böylece rahme daha kolay ulaşılır. Daha sonra ise antiseptik solüsyon ile genital bölge temizlenir. Histeroskopi cihazının mikro kamerası, bir tüp yardımı ile rahme ulaştırılır ve gerekli gözlemler gerçekleştirilir. Histeroskopi ameliyatı da hemen hemen aynı şekilde yapılmaktadır. Ancak histeroskopi ameliyatı sırasında hastanın ağrı hissi duymasını engellemek amacıyla anestezi uygulamalarına başvurulur. Bununla birlikte rahme, yalnızca mikro kamera değil aynı zamanda mikrocerrahi araçları da gönderilir. Böylece planlanan tedaviler gerçekleştirilmiş olur. Histeroskopi ameliyatı olan hastalar aynı gün veya operasyondan bir gün sonra taburcu edilirken, ofis histeroskopi yaptıran bireyler işlemin hemen ardından evlerine dönebilirler.

    Ankara Histeroskopi Fiyatları 2023

    Ankara histeroskopi fiyatları ve histeroskopi ameliyatı fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Bülent Berker’le iletişime geçebilirsiniz.


    Doktora Sorun!
    Call Now Button